Het Vogelhospitaal is onderdeel van de Stichting Vogelrampenfonds. Het Vogelhospitaal wordt gedragen door ongeveer vijftig vrijwilligers.

VOGELHOSPITAAL HAARLEM

Er is keuze uit de onderstaande lezingen
Een lezing duurt 1 – 1,5 uur en de rondleiding duur 30 minuten – 1 uur (afhankelijk van de grote van de groep)

Lezing A – Het Vogelhospitaal (kinderen/jeugd/volwassenen)
Het Vogelhospitaal zit al meer dan 60 jaar in Haarlem. Voor veel mensen bekend. Maar wat doet onze organisatie eigenlijk? In deze lezing geven wij een mooi beeld van ons werk. Wat gebeurt er allemaal? En waarom komen de vogels binnen?

Lezing B – Spat de eend (kinderen)
Spat de kleine eend geeft de kinderen een kijkje in het Vogelhospitaal. Hij vertelt zijn eigen verhaal en laat ondertussen zien wat hier allemaal gebeurt.

Lezing C – De migratie van vogels (kinderen/jeugd/volwassenen)
In deze lezing krijg jij antwoord op de volgende vragen: Waarom trekken vogels? Hoe vinden ze hun weg? Wie vliegt het verste? Hoe komen we hier achter?

Lezing D – Tuinvogels (kinderen/jeugd/volwassenen)
Iedereen heeft ze wel, vogels in de tuin. Maar wat voor vogels zijn het nu? En wat zou je ze kunnen voeren? Waar hang je een nestkast op? En hoe richt je een tuin vogelvriendelijk in?
In deze lezing gaan wij aan de hand van de 10 meeste getelde tuinvogels vertellen wat jij voor ze kunt betekenen om ze te helpen. Van het voeren in de winter tot het ophangen van de nestkast.

Lezing E – Jonge vogels (jeugd/volwassenen)
In het voorjaar is het altijd weer topdrukte in het Vogelhospitaal. Iedereen is druk bezig met het verzorgen en voeden van de jonge vogeltjes. Maar hoe doe je nu zoiets? Hoe worden ze groot? Eten ze allemaal hetzelfde? Iedere vogel heeft zijn eigen manier van opgroeien. De een blijft in het nest en de andere gaat gelijk de wijde wereld in.

Overzicht pakket

Doelgroep
Kinderen 5-12 jaar,
Jeugd en volwassenen
(max. 40 personen)

Pakket
• vervoer
• lezing
• rondleiding

Kosten
€ 260,- per groep

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een excursiepakket? Vul het formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op. Vermeld tevens om welke lezing het gaat.

© Copyright - Het Natuurlokaal